Bästa Manuella Bröstpump – Köpguide 2021

Artikeln innehåller annonslänkar

Bästa Manuella BröstpumpDu kan alltid räkna med dig själv och din egen arbetskraft. När elektriska bröstpumpar inte fungerar utan eluttag eller nya batterier så kan du köra på med en manuell pump så länge du har ork att klämma på handtaget.

Men med alla de olika köpalternativ som finns på marknaden kan det vara svårt att hitta den bästa manuella bröstpumpen.

Här ska vi hjälpa dig med vad du ska leta efter i en kvalitetspump. Du kommer dessutom få ta del av våra favoriter bland de manuella pumpar som finns tillgängliga.

Snabb Överblick: De 5 Bästa Manuella Bröstpumparna 2021

BröstpumpBäst För:Vårt Betyg
1. Medela Harmony ManuellLåg Mjölktillgång4.5 out of 5 stars
2. Philips Avent ManuellDaglig Användning4.2 out of 5 stars
3. NUK Jolie ManuellStora Bröst3.8 out of 5 stars
4. MAM Manuell BröstpumpSöker Flexibilitet3.5 out of 5 stars
5. NUK Soft & Easy ManuellDin Budget2.8 out of 5 stars

Där har du direkt våra favoriter.

Vill du läsa mer om de olika pumparna och varför vi gillar just dessa. Hoppa dit genom att klicka dig vidare i innehållsförteckningen precis här nedanför – så slipper du läsa alla annan köpinformation som vi ger dig.

Fast jag tycker nog du borde läsa det, samtidigt som jag förstår om du snabbt vill komma till skott 🙂

Varför välja att köpa en Manuell Bröstpump?

Bäst för:

dig som inte pumpar så ofta och/eller vill hålla lite i pengarna!

Manuella pumpar är i allmänhet mycket billigare än elektriska. Detta då på bekostnad av att du måste göra allt jobb för hand.

Detta kan göra dem långsammare och mindre praktiska att använda men det är ändå en bra kompromiss då du bara behöver spendera ungefär hälften av vad en elektrisk kostar.

De kräver i de flesta fall båda dina händer för att kunna användas (även om det finns ett par 1-hands modeller). Du behöver också lägga mer av din uppmärksamhet på själva pumpningen, plus att det självklart är mycket mer ansträngande än med elektriska pumpar.

Medan de flesta mammor som planerar att pumpa regelbundet kommer att välja en elektrisk pump. Så är det ändå många som gillar manuella pumpar för att de är enkla och små, vilket gör dem lätta att stoppa ner i en skötväska. De är också nästan helt tysta. Vilket gör dem attraktiva för mammor som behöver pumpa där det finns folk i närheten men som inte vill att någon ska höra det.

En annan fördel med handpumpar är att du kan pumpa på ena sidan medan du ammar på din andra sida. Den tysta funktionen hos pumpen gör att bebis inte kommer att störas.

Sammantaget så är manuella bröstpumpar inte de mest effektiva eller lättanvända, men de har sina fans och sina stunder.

Fördelar och nackdelar med manuella bröstpumpar

Fördelar

 • Generellt sett mycket billigare än elektriska modeller
 • Tenderar att vara små och bärbara
 • Vanligtvis väldigt tyst; bra om du behöver vara diskret.

Nackdelar

 • Mycket långsammare och kräver mer arbete än elektriska pumpar
 • Inte lika utrustade; efterliknar inte amning i sitt pumpmönster.

Vi gillar egentligen elektriska pumpar bäst; bekvämligheten och hastigheten går helt enkelt inte slå. Om du planerar att pumpa väldigt regelbundet är inte en manuell pump att rekommendera.

Men den har ändå sin plats och det finns självklarar fördelar. Ett tips, om du nu har möjlighet till det, är att köpa en elektrisk som första pump men även köpa en manuell som extra pump för vissa tillfällen.

Hoppas inte du blir skrämd över faktumet att vi föredrar något annat. Den har som sagt sin plats och de är ändå bra att använda. Och om din situation innebär att en manuell pump är vägen att gå så ska vi ändå se till att du köper bästa möjliga pump.

Hur du väljer manuell pump?

Du ska leta efter en manuell pump som är lätt att pumpa. Du vill inte trötta ut din arm eller hand alltför mycket från dina bröstpumpssessioner. Det ska inte kännas som ett träningspass.

Du bör överväga utformningen av pumpen som du tänker köpa. Pumpens form & design kan vara avgörande eftersom du kommer att hålla den under ganska många minuter och ibland pumpa på ganska frenetiskt.

Vissa manuella pumpar kräver att du använder båda dina händer medan andra är enklare och går att använda med bara en hand. Om du är skicklig med en en-handspump kan du i teorin göra annat med den andra, som ta hand om barnet.

Bebis som äter ur nappflaska

Tänk efter på hur stark sugkraft du vill ha och behöver. Kan naturligtvis vara svårt att veta innan man provat. Men då kanske det är bättre att välja en pump där du har möjlighet att ställa in detta. Dess sugförmåga kan göra många minuters skillnad på dina pumpsessioner.

Dessutom vill du helt tömma dittbröst på mjölk för att på så sätt hålla igång mjölkproduktionen. Om du ger upp för tidigt pga av det går trögt eller tar tid finns risken att framtida tillgång påverkas.

Så välj en bra pump som du kommer att använda. Det är också det vi försöker hjälpa dig med här!

Manuella Bröstpumpar Recensioner

Nu när du vet hur man använder en manuell pump, vad de är bra för och exakt vad du ska leta efter när du ska köpa.

Så kommer här våra 5 favoriter bland de bästa manuella bröstpumparna 2020:

Klickar du dig vidare till en butik så är det till den butik med det bästa priset vi hittat på just den pump du valt.

Philips - Avent Manuell Bröstpump

Philips Avent Manual Comfort

Bästa pumpen för daglig användning

När du använder en manuell bröstpump varje dag måste du ha en modell som är konstruerad för att klara av tung användning. Du vill inte spendera dina pengar på att köpa nya bröstpumpar eftersom de går sönder. Därför behöver du en stabil pump från början.

Philips Avent Manuell pump kan du använda utan att vara rädd för att få kramp i pumphanden. Dess unika design hjälper dig att hitta en pumpposition som är bekväm.

Den har en texturerad massage tratt (eller kudde som Philips själva kallar det) som ska hjälpa till med starta ditt mjölkflöde. Pumpen är lätt och dess kompakta designen gör den perfekt för resor. Du kan enkelt få ner den i en lite större handväska.

Att hitta en bra position på ditt bröst är som sagt en ganska lätt uppgift med denna pump. Den är också enkel att hålla på plats medan du pumpar.

Du som har Philips Avent Natural och Classic-flaskor kanske vill veta att flaskorna är kompatibla med denna bröstpump. Men om du har standardflaskor sedan tidigare så kanske en anna pump är bättre. Detta då Avent Manual endast passar till flaskor med större öppning. Pumpen delar är lätta att rengöra och de kan diskas i diskmaskin.

Vi Gillar

 • Bekväm att använda.
 • Lätt att pumpa.
 • Pumpar ut mjölk snabbt.

Mindre Bra

 • Kan squeka (gnälla) lite under användning.
 • Passar inte i flaskor med standard storlek.

Medela - Harmony Manuell Bröstpump

Medela Harmony Manual

Bästa Pumpen för dig med dålig mjöktillgång

När du har det lite knapert med mjölkförsörjningen så vill du hitta en manuell bröstpump som ger stor och bra sugkraft. Du kommer att behöva sugförmåga för att få ut så mycket mjölk ur dina bröst som du bara kan. Genom att tömma dina bröst sätter du igång kroppen att producera mer mjölk. Harmony Manual från Medela gör detta!

Medela Harmony Manuell innehåller bröstpumpen, en 24 mm brösttratt, en 150 ml flaska med lock och stativ samt alla bröstpumpdelar du behöver.

Den använder sig av Medelas 2-fas teknologi för igångsättandet av utpumpningen samt överströmningsskydd. Under den första fasen förbereder du dina bröst så att mjölken ska strömma till, detta genom att använda spaken som sitter närmast brösttratten. När mjölken börjar komma ur ditt bröst använder du den längre spaken för att pumpa mjölken tills ditt bröst har tömts.

Många tycker att denna pump känns väldigt behaglig under pumpning, mer behaglig än andra pumpar, men den är ändå väldigt effektiv.

Självklart följer det med instruktioner om hur du ska använda den men det är inte säkert att du behöver dem. Denna pump är lätt att förstå hur man använder.

Den är också en av de tystaste manuella pumparna. Det är sällan som du hör något squekande eller klickljud. Den går också bra ner i handväskor eller skötväskor.

Vi Gillar

 • Tyst under användning.
 • Prisvärd.
 • Enkel att montera ihop.

Mindre Bra

 • Sugförmågan kan börja sjunka efter mycket användning.
 • Vissa användare har rapporterat att o-ringen på pumpen lätt går sönder. Den byts lätt och kostar inte så mycket men ändå ett litet problem.

NUK - Jolie Manuell Bröstpump

NUK Jolie Manuell Bröstpump

Bästa Manuella Bröstpumpen för dig med Stora Bröst

När du har större bröst kan det vara svårt att hitta en bröstpump som passar dem bekvämt. Vissa märken och modeller är bättre än andra för detta. Här har du en pump som rymmer ditt större bröst.

NUK Jolie Manuell pump, som används framför allt för tillfällig användning, kostar mycket mindre än många av sina konkurrenter. Du kan justera både pumpens hastighet och sugkraft när du använder den.

NUK-pumpen gör det möjligt att utföra hela utpumpningsproceduren med en hand. Vilket göra att du kan utföra andra uppgifter samtidigt som du pumpar. Vikten ligger på endast 155 gram, vilket känns som mer eller mindre ingenting när den är nedpackad i din väska.

Pumpen innehåller väldigt få delar vilket gör det enkel att montera och rengöra. Alla NUK-flaskor passar till den här pumpen.

Med dess speciella bröstkudde så blir utpumpningen ganska behaglig.

NUK har ett ergonomiskt handtag för att minska belastningen på din hand och handled medan du pumpar. Många mammor tycker att denna pump fungerar bäst när de lutar sig något framåt – det gör att mjölken går mer rakt ner i flaskan och inte smiter ut på någon sida.

Vi Gillar

 • Billig.
 • Lätt att rengöra.
 • Mjuk och bekväm mot ditt bröst.

Mindre Bra

 • Även med den ergonomiska designen är den här enheten lite obekväm för din hand.
 • Gör som ett poppande ljud under pumpning.

MAM - Manuell Bröstpump

MAM Manuell Bröstpump

Bästa Manuella Bröstpumpen för dig med Inställningskrav

MAM’s manuella pump är bra för dig som gillar att kunna justera och ställa in din pump så att den passar just dig perfekt. Inte många manuella pumpar har lika bra inställningsmöjligheter som denna.

MAMs bröstpump är en manuell pump med ett handtag samt två flaskor som vardera rymmer 160 ml vätska. Den fungerar så att du du pumpar ut mjölken direkt i flaskan. Flaskan kan du sedan använda genom att antingen sätta på dinappen och mata barnet direkt, eller förvara i kylskåpet med hjälp av locken som också följer med.

Om vi går ner på mer detaljnivå så består pumpen av fyra delar: en tratt, silikonventil, handtaget och adaptern. Tratten är vinklad och kan vridas 360 grader – en smart funktion för en manuell pump. Denna flexibilitet, tillsammans med fyra mjuka dynor i trattkudden, gör utpumpningen bekväm och gör att du kan använda endera hand.

Du har goda möjligheter att reglera pumpstyrkan med hjälp av inställningshjulet. Och det är verkligen skillnad mellan lägsta ”sug” och max. Pumpen är stark! För alla som har olika behov på brösten eller från dag till dag är det en bra möjlighet.

Enhandsgreppet fungerar bra och är inte speciellt ”tungt” att pumpa. Däremot är handtaget lite glatt. Handen glider en del. Så någon sorts grepp överdrag hade varit att föredra för att motverka detta.

Den är även en utav de snyggare bröstpumparna på marknanden. Inte en helt oviktig detalj 🙂

Vi Gillar

 • Reglerbar pumpstyrka.
 • Flexibel tratt.
 • Pumpen innehåller få delar.
 • Flaska med ventil i botten som förhindrar att barnet får i sig massa luft.
 • DVD med instruktioner medföljer

Mindre Bra

 • Handen glider lätt på pumphandtaget.
 • Kan vara lite svårt att få till pumpningen utan att det läcker.
 • Locket över nappdelen på flaskan är lite svår att få av.

NUK - Soft n Easy Manuell Bröstpump

NUK Soft & Easy Manuell Bröstpump

Bästa Bröstpumpen för dig som vill hålla budget

Den billiga Bröstpumpen för dig som kanske bara vill testa på att pumpa eller bara vill ha något utifall det skulle behövas. Har inte alla ”bells & vistles” som de andra men gör ändå jobbet på ett ok sätt.

NUK soft n easy är en ganska basic och enkel bröstpump.

Den har en bra passform och behaglig massagetratt tack vare extra mjuk silikonkudde. Den ger en jämn pumpning, men lite beroende på hur mycket du rör cylindern. Suget uppstår genom att du rör den under cylindern fram och tillbaka.

Kan vara lite besvärlig att använda om du har korta armar och stora bröst.

NUK har en NUK Soft & Easy manuell bröstpump. Detta möjliggör en jämn jämnt pumpning och är idealisk för tillfällig användning.

Med dess få delar och väldigt raka design är den en fröjd att rengöra. Med din flaskborste kommer du diska ur den på nolltid. Den breda foten på flaska gör den också väldigt stabil att placera på t ex en bänk.

Den innehåller inga extra flaskor eller delar utan det du er är det du får. Men NUK’s tillbehör passar till flaskröret så du kan skruva på lock eller suggtipp och använda den som babyflaska.

Vi Gillar

 • Priset!
 • Väldigt få delar.
 • Enkel att rengöra.

Mindre Bra

 • Kan var tungt och svårt att pumpa.
 • Inga inställningsmöjligheter.
 • Du behöver röra dig mer än med andra manuella pumpar.
 • Inga tillbehör.

Andra bra köp

Det finns fler bra manuella pumpar som kommer att fungera bra för dig. Men vi vill inte rekommendera alltför många. Dock så kommer några extra här som vi ändå gillar, men som inte riktigt nådde ända fram:

Där har vi det, vår genomgång av de bästa manuella bröstpumparna.

Även om manuell pumpning har lite av en inlärningskurva så kommer det, när du får till det, i slutändan bli ganska bra.

Så skulle det i början känns lite besvärligt, fortsätt. Du kommer att lära dig.

Visst du kanske har en del skäl att ge upp det där med utpumpning men du har ändå det största av största skäl att fortsätta – Din Bebis!

Lycka till och hoppas du blir nöjd med ditt val!